10 jaar straatvoetbal! 18359383_1424982447596462_7631890482237756728_o Full view

10 jaar straatvoetbal!

Op 5 mei was het dan zo ver, de 10e editie van de ‘5 mei: Nationale Straatvoetbaldag’!  Deze dag stond in het teken van: ‘Samenspel, Respect, Plezier en Vrijheid’! Op 21 locaties in heel Nederland werden in samenwerking met lokale organisaties, vrijwilligers en buurtbewoners, de voorrondes van de Nationale Straatvoetbalkampioenschappen gespeeld.

Deze dag was extra bijzonder omdat wij ons jubileum jaar vierden. Ondanks de kou was het een dag met spetterend straatvoetbal, muziek, dans en lekker eten. De organisatie van de straatvoetbalevents was weer volledig in handen van de buurt zelf. Lokale sportorganisaties toonden hun maatschappelijke betrokkenheid door de buurt samen te brengen en te laten zien hoe belangrijk het is om samen iets te doen voor de omgeving waarin je leeft. Door de enthousiaste en fanatieke teams, de veelzijdige randactiviteiten voor jong en oud én de open houding en inzet van de organisatie en vrijwilligers, ontstond er een geweldige sfeer.

‘Best georganiseerde Nationale Straatvoetbaldag’

In het kader van onze 10e editie van dit project heeft de SVBN een vrijwilligersprijs in het leven geroepen voor het organisatieteam dat het best werd beoordeeld op de volgende criteria: participatie buurt, samenwerkingen, toernooi organisatie, vrijheidsthema, side events, eten & drinken. De prijs werd uitgereikt aan onze speellocatie in: KLIMMEN!

Marcel Witte organiseert sinds 4 jaar de ‘5 mei: Nationale Straatvoetbaldag’ in Kimmen. Als sociaal maatschappelijk betrokken ondernemer heeft hij dit evenement vanuit zijn praktijk Fysiocare Klimmen eigenhandig op de kaart gezet. Ook dit jaar zag het evenement er weer top uit en was de diversiteit op de dag groot! Van dj clinics, dansoptredens/ workshops, graffiti workshops (thema; vrijheid), lokale ambassadeurs tot aan Panna clinics  en aandacht voor het aangepast sporten; het was er allemaal! 

Ook de toernooi organisatie en het deelnemers veld waren indrukwekkend waardoor deze locatie uiteindelijk als winnaar uit de bus kwam!
Wij feliciteren Marcel Witte en zijn team van harte met winnen van een arrangement voor 30 personen naar de kwalificatiewedstrijd van het Nederlands elftal tegen Luxemburg op 9 juni in de Kuip. 

Omdat beelden vaak meer zeggen dan duizend woorden; Klik hier voor het foto album  

Landelijke Finales (Belangrijk!)

De winnaars uit ieder leeftijdscategorie hebben tijdens de ‘5 mei: Nationale Straatvoetbaldag’ een ticket afgedwongen voor de landelijke finale van de Nationale Straatvoetbalkampioenschappen. De landelijke finales van de Nationale Straatvoetbalkampioenschappen vinden plaats op de volgende momenten:

  • 17 juni (10 t/m 15 jaar) Amstel Borchland
  • 15 juli (16+ heren) Kwaku Summer Festival
  • 16 juli (16+ dames) Kwaku Summer Festival

De teambegeleiders van de teams die doorstromen naar dit landelijke evenement ontvangen hierover per e-mail en telefonisch bericht vanuit de SVBN. Iedereen is van harte welkom op de finaledagen om teams uit zijn of haar stad aan te moedigen. Daarnaast zijn er genoeg leuke randactiviteiten en optredens om een leuke dag uit te beleven.

De SVBN ziet u dan ook graag terug op een van onze finales!

Meer informatie over dit evenement volgt later op onze website en onze Facebook pagina!