• Home  /
  • Nieuws   / SVBN   /
  • Finale Nationale Straatvoetbalkampioenschappen
Finale Nationale Straatvoetbalkampioenschappen IMG_5586 Full view

Finale Nationale Straatvoetbalkampioenschappen

Afgelopen zaterdag 14 juli vond de finale van de Nationale Straatvoetbalkampioenschappen in de categorie heren 16+ plaats op het Kwaku Summer Festival. De 15 beste straatvoetbalteams uit Nederland hadden zich geplaatst voor de finale door de ‘5 mei: Nationale Straatvoetbaldag’ in hun woonplaats te winnen.
Om 13.00 begon de poulefase, waarin de wedstrijden zeer gelijk op gingen. Toen om 14.00 uur de poorten van het Kwaku Summer Festival open gingen nam het aantal toeschouwers en de spanning snel toe! In één van de poules moesten er strafschoppen aan te pas komen om te bepalen welk team zou doorstoten naar de finalewedstrijden. Na een zinderende strafschoppen serie, waarin de teams en de organisatie graag gebruik hadden gemaakt van de VAR, trok Team Hermanos aan het kortste eind. De kwartfinales werden uiteindelijk bereikt door: Westerpark, Fc Rotterdam, Street Legends, Team Underdog, Noncha Boys, Fc Nouri, Transvaal en Delftselaan.

In de kwart- en halve finales werden wederom spannende wedstrijden gespeeld op het scherp van de snede. De eerste halve finale tussen Westerpark uit Amsterdam en Team Underdog uit Tilburg werd gewonnen door eerstgenoemde, waardoor het team uit Amsterdam zich plaatste voor de finale. De 2e halve finale tussen Fc Nouri uit Tilburg en Transvaal uit Amsterdam werd gewonnen door de Tilburgers.
Hierdoor werd de finale wederom een krachtmeting tussen teams uit Amsterdam en Tilburg!
Na het maken van de teamfoto’s samen met ambassadeur Edgar Davids werd afgetrapt voor de finale. Fc Nouri maakte het enige doelpunt waarmee de Tilburgers met 1-0 wonnen en zich mochten laten kronen tot het ‘Beste Straatvoetbalteam van Nederland’.

Fc Nouri besloot echter hun overwinning op te dragen aan het de verliezend finalist Westerpark vanwege hun sportieve en positieve gedrag gedurende het hele toernooi. Met dit ontzettend sportieve gebaar deed FC Nouri zijn naam eer aan. In de 11 jaar dat de SVBN dit evenement organiseert is dit nog nooit voorgekomen. Vanuit de organisatie maken wij een diepe buiging voor deze zeer sportieve actie en bedanken wij alle teams en aanwezigen voor deze onvergetelijke finale!

Beste Straatvoetbalteam van Nederland:

  1. Westerpark
  2. Fc Nouri
  3. Transvaal