• Home  /
  • Nieuws   / SVBN   /
  • Finale NSVK 16+ op het Kwaku Summer Festival
Finale NSVK 16+ op het Kwaku Summer Festival IMG_1476 Full view

Finale NSVK 16+ op het Kwaku Summer Festival

Afgelopen weekend namen de beste straatvoetbalteams uit Nederland in de categorie 16+ het tegen elkaar op om de titel ”het beste straatvoetbalteam van Nederland’. De teams hadden zich gekwalificeerd voor dit toernooi op de ‘5 mei: Nationale Straatvoetbaldag en kwamen uit het hele land.

Het finale weekend werd geopend door de heren op zaterdag, waar na het uitvallen van Fc nuggets uiteindelijk 6 teams streden om de titel. Met de zon achter de wolken en 20 graden was het weer perfect om een topprestatie te leveren. Na het uitvallen van Fc Nuggets lieten de 6 finalisten zien waarom zij de ‘5 mei: Nationale Straatvoetbaldag’ in hun gemeente hadden gewonnen dit jaar.
Op de nieuwe sportvloer werd snel en verzorgd voetbal gespeeld, waardoor de bezoekers van het festival naar mate het toernooi vorderde bleven hangen rond het veld.

Uiteindelijk was team Fc Babastyle uit Vlaardingen in de finale met 2-1 te sterk voor team Haagje uit Helmond en mochten zich kronen tot het ‘Beste Straatvoetbal Team van Nederland’! In de troostfinale wist Team ET uit Roermond de Zaka Boys van het podium te stoten door met 5-0 te winnen.

  1. Fc Babastyle (Vlaardingen)
  2. Haagje (Helmond
  3. Team ET (Roermond)

Op zondag speelden de dames in de categorie 16+ om de titel op het Kwaku Summer Festival! omdat de zon de hele dag scheen moest er goed gesmeerd worden en werd het een pittig toernooi.
Veel van de dames waren al bekend met het terrein, aangezien zij ook vorig jaar waren doorgedrongen tot de finale op het Kwaku Summer Festival. Na een korte warming-up gingen de wedstrijden dan ook meteen flitsend van start. Door de vele doelpunten trokken de dames direct veel bekijks!

BVV Barendrecht besliste in een zinderende finale (2-2) na penalty’s (3-1) de wedstrijd tegen FC Kip en mag zich komend jaar ‘Het Beste Straatvoetbal Team van Nederland’ noemen. In de troostfinale won Big Mac met 3-1 van Fc Hema waarmee zij toch nog een podiumplaats binnen sleepten.

  1. BVV Barendrecht
  2. Fc Kip
  3. Big Mac

De SVBN feliciteert de winnaars met de titel en bedankt alle deelnemers voor een bijzonder sportieve finale!
Lijkt het jou ook leuk om mee te doe aan een straatvoetbal toernooi op het Kwaku Summer Festival? Dat kan nog!

Schrijf je hier snel in!  www.svbn.nl/kwaku-festival