Verslag Finale ‘NSVK 2017’ P1100186 (2) Full view

Verslag Finale ‘NSVK 2017’

Op zaterdag 17 juni vonden de finales van de nationale straatvoetbalkampioenschappen plaats. Op het Borchland terrein in Amsterdam speelde 42 teams in 2 leeftijdscategorieën om het beste straatvoetbalteam van Nederland te worden. Deze teams hadden zich op 5 mei bij de voorrondes in hun regio geplaatst voor deze finales. Om 10 uur begonnen de eerste wedstrijden. Er werd per leeftijdscategorie gespeeld in 4 poules van 5 teams. De wedstrijden werden, volledig in de cultuur van straatvoetbal, gespeeld met lekkere muziek van een lokale DJ. Om de wedstrijden zo eerlijk mogelijk te laten verlopen werden echte KNVB scheidsrechters ingezet. Rond 2 uur waren alle poule wedstrijden klaar, de eerste twee teams stroomde door naar de kruisfinales. In de pauze konden toeschouwers en spelers genieten van een dansoptreden van een Nijmeegse danscrew. Ook kwam straatvoetballer Nasser el Jackson een showtje doen.

In de kwart- en halve finales werden spannende wedstrijden gespeeld. Sommige wedstrijden moesten zelf met penalty’s worden beslist. Daarna vonden de wedstrijden voor de derde plek, en de grote finales plaats. Het team FC Zoetermeer werd de grote winnaar in de categorie 10-12. In de categorie 13-15 was het team Grote Gezaik uit Vlaardingen die aan het langste eind trok. Rond 5 uur mochten de winnaars, inclusief natuurlijk de nummers 2 en 3 hun welverdiende prijzen omhoog houden. De volledige eindstand:

Categorie 10-12

  1. FC Zoetermeer, Zoetermeer
  2. Ultimate team, Klimmen
  3. No fear, Helmond

Categorie 13-15

  1. Grote Gezaik, Vlaardingen
  2. Kroeven, Hoogerheide
  3. Talenti 1, Schiedam

Wij willen namens de SVBN alle betrokkenen, spelers en teambegeleiders bedanken voor dit geweldige evenement. Jullie zijn bij dezen dan ook van harte uitgenodigd om deel te nemen aan de nationale straatvoetbalkampioenschappen van volgend jaar, beginnend op de ‘5 mei: Nationale Straatvoetbaldag 2018’.

Tot slot nodigen wij jullie uit voor de landelijke finales in de categorie 16+, op 15 juli de heren en op 16 juli de dames. Dit zal plaats vinden op het Kwaku summer festival, te Amsterdam.