• Home  /
  • Nieuws   / SVBN   /
  • Helmond – ‘5 mei: Nationale Straatvoetbaldag’
Helmond – ‘5 mei: Nationale Straatvoetbaldag’ Straatvoetbal panorama Full view

Helmond – ‘5 mei: Nationale Straatvoetbaldag’

5 mei: Nationale Straatvoetbaldag 2017’

Op vrijdag 5 mei a.s. organiseert Stichting JIBB in samenwerking met de Stichting Straatvoetbalbond Nederland (SVBN), LEV Groep, BJ Brabant en Gemeente Helmond alweer de 10e editie van de Nationale Straatvoetbaldag. Naast het sportieve straatvoetbal maken muziek, dans-acts, voetbalworkshops, graffiti en de kidscorner de ‘5 mei: Nationale Straatvoetbaldag’ een bijzondere gebeurtenis voor iedereen! 

Er zijn meerdere leeftijdscategorieën met daarbij alle ruimte voor meidenteams. Nieuw dit jaar is een 40+ categorie. JIBB’er Teun: ”Wij verwachten in een echte voetbalstad als Helmond dat veel volwassenen graag met elkaar de strijd aan gaan op vrijdagmiddag.” In 2016 hebben er ruim 45 teams mee gedaan uit alle wijken van Helmond! 

Ambassadeurs reizen op 5 mei Nederland rond. Zo kan de Straatvoetbalbond langs komen met een ambassadeur, vorig jaar was dit Jeand Doest. Daarnaast is er ook al jaren een samenwerking met Helmond Sport en PSV / Vrouwenvoetbal waar we heel trots op zijn. 

Nationale Straatvoetbalkampioenschappen
De ‘5 mei: Nationale Straatvoetbaldag’ is dus de aftrap van de Nationale Straatvoetbalkampioenschappen. Hier strijden de winnende teams om een plaats in de landelijke finale van de Nationale Straatvoetbalkampioenschappen. Op deze landelijke finale zullen ruim 100 teams uit heel Nederland elkaar ontmoeten en spelen om de titel ‘Straatvoetbalkampioen van Nederland 2017’ in haar / zijn leeftijdscategorie.
 

 De ‘5 mei: Nationale Straatvoetbaldag’ vindt plaats op de Helmondse Markt en het evenement duurt de hele dag!

Aanmelden en info: www.jibbhelmond.nl/straatvoetbal