• Home  /
  • Videos   / SVBN   /
  • Promo 5 mei: Nationale Straatvoetbaldag 2014
Promo 5 mei: Nationale Straatvoetbaldag 2014 Promo-Nationale-Straatvoetbaldag-2014 Full view

Promo 5 mei: Nationale Straatvoetbaldag 2014

Begin 2008 heeft de SVBN, tezamen met de voormalig Minister voor Wonen, Wijken en Integratie, 5 mei uitgeroepen tot Nationale Straatvoetbaldag, als symbool voor vrijheid, respect, samenspel en plezier. Op deze dag vindt traditioneel de aftrap plaats van de Nationale Straatvoetbalkampioenschappen en worden in alle deelnemende wijken voorrondes georganiseerd. Naast leuke en spannende straatvoetbalwedstrijden moet dit evenement worden gezien als één groot wijkfeest, waarin muziek, dans, eten, lol en onderlinge communicatie net zo belangrijk zijn.

In 2008 heeft de eerste ‘5 mei: Nationale Straatvoetbaldag’ plaatsgevonden en werden in 36 krachtwijken in Nederland straatvoetbalevenementen georganiseerd. Aan de laatste editie van de 5 mei: Nationale Straatvoetbaldag participeerden ruim 231 wijken in 25 gemeentes. De Nationale Straatvoetbaldag is in Nederland een uniek project en tegelijkertijd het grootste evenement in zijn soort.

De nummers 1 uit iedere leeftijdscategorie van de ‘5 mei: Nationale Straatvoetbaldag 2014’ (voorrondes) stromen door naar de landelijke finale op zaterdag 7 juni in Rotterdam Delfshaven. Deze spectaculaire finale van de Nationale Straatvoetbalkampioenschappen wordt georganiseerd op het sportcomplex Lloyd Multiplein in samenwerking met Sport en Recreatie Delfshaven.