Verslag Finale ‘NSVK 2016’

Amsterdam, 13 juni ’2016

Afgelopen zaterdag was het dan eindelijk zover voor de 50 teams die zich hadden gekwalificeerd op de ‘5 mei: Nationale Straatvoetbaldag’. De finaledag van de ‘Nationale Straatvoetbalkampioenschappen werd georganiseerd door de Stichting Straatvoetbalbond Nederland (SVBN). Teams uit het hele land in de leeftijdscategorieën 10-12 jaar en 13-15 jaar hebben gestreden om de titel ‘Beste straatvoetbalteam van Nederland’.

In de ochtend trapten de jongens af in de categorieën 10-12 jaar en 13-15 jaar. Er volgde een aantal spannende partijen. In de poulefase ging de strijd er langs de zijlijn vaak even fanatiek aan toe als op het veld. De steun van de ouders motiveerde duidelijk de teams, want het niveau lag hoog in de ochtend. Na de poulefase was er tijd voor een optreden van niemand minder dan Jayh. Teams die zich hadden geplaatst voor de finales hadden de tijd om zich op te laden voor de finale rondes en konden ook genieten van een demonstratie van Coerver Coaching. Na de pauze startten de poule fases van de meiden en de finale rondes voor de jongens

10-12 Jongens
In de finale rondes bloeide de spanning weer op en werd er gestreden om de prijzen. In de categorie 10-12 jaar jongens bleken de Soccer Stars uit Zoetermeer voor het 2e jaar op rij de sterkste in de categorie. Dit jaar was Sparta’25 D1 het slachtoffer in de finale. Het werd 1-0 in het voordeel van de Soccer Stars. Als derde eindigden De Geinsche Boys, die in de troostfinale te sterk waren voor FC Maroc.

13-15 Jongens
In de categorie 13-15 jongens ging het er vaak zeer fanatiek aan toe waardoor er spannende wedstrijden volgden. De teams gaven alles om een plek in de finalerondes veilig te stellen. Uiteindelijk knokten Team Dubbel W en De Shakers zich naar de finale. In een zinderende wedstrijd maakte De Shakers halverwege de 1-0 om vervolgens 3 minuten voor tijd de wedstrijd te beslissen door de 2-0 binnen te schieten. In de troostfinale stelden FC Losgooiers de 3e plek veilig door van Para United te verslaan.

Tussen de finalerondes door waren er nog leuke optredens van Dopebwoy en de dansgroep ILD. Verder konden teams zich vermaken met o.a. een parcourtje van Smartgoals, gaten schieten, snelheid schieten en strikers-paaltjes-voetbal. Verder stonden 2 Freestylers uit Bergen op Zoom de hele dag klaar om leuke trucjes aan te leren.

10-12 Meiden
In de 10-12 meiden poule was het ongekend spannend en moest het doelsaldo bepalen welke teams er naar de finale mochten. Hattrick girls, Team Perfecto en Team Barendrecht eindigden allemaal op 5 punten. Door de ruime overwinningen van de Hattrick Girls en Team Perfecto op het puntloze Girl Power Noord moest Team Barendrecht genoegen nemen met de 3e plaats in de poule. De Hattrick Girls wonnen in de finale afgetekend van Team Perfecto met 3-0 en mogen zich terecht het beste straatvoetbal team van Nederland 2016 noemen! Team Barendrecht herstelde zich enigszins door de 3e plek te pakken in de troostfinale tegen Girl Power Noord.

13-15 meiden
In de 13-15 categorie meiden werd er ook alles aan gedaan te winnen. Dit leverde alleen maar spektakel wedstrijden op. De Hippe Knallers leken op weg naar de eindoverwinning door in de poulefase 7 punten te verzamelen en zo de sterke Tukkers achter zich te laten. De Tukkers lieten ook mooi voetbal zien maar verloren de poule wedstrijd van de Hippe Knallers. De Tukkers mochten zich in de finale revancheren van deze nederlaag en pakte deze kans wel heel overtuigend. Ze lieten de Hippe Knallers kansloos door met 4-1 te winnen. DDVZ revancheerde zich door een overwinning op De Bijtjes en 3e te worden na een 4e plaats in de poule.

We feliciteren alle winnende teams en hopen jullie volgend jaar weer te zien!

Alle winnende teams op een rijtje:IMG_0654

Jongens 13-15
1. The Shakers
2. Team Dubbel W
3. FC Losgooiers

Jongens 10-12
1. Soccer Stars Zoetermeer
2. Sparta’25 D1
3. Geinsche Boys

Meisjes 13-15
1. De Tukkers
2. De Hippe Knallers
3. DDVZ

Meisjes 10-12
1. Hattrick Girls
2. Perfecto
3. Team Barendrecht